Leave Your Message
Folasaga o le ogaumu tioata

Malamalama

Folasaga o le ogaumu tioata

2024-06-21 15:17:02
div container

O le ogaumu tioata o se tasi lea o meafaigaluega autu e faʻaaogaina i le gaosiga o oloa tioata. O lona aoga o le faʻamafanafanaina o mea mataʻutia i le maualuga o le vevela, faʻafefeteina ma fai tioata. O se folasaga puupuu lenei i ogaumu tioata:

Fa'atulagaina ma le Fa'avae Galuega:
O se ogaumu tioata e masani ona aofia ai se tino ogaumu, faiga faʻavevela, faiga faʻatonutonu, ma isi. O lona taʻiala galue e aofia ai le faʻaaogaina o le vevela vevela e maua mai i le faʻafefeteina o le suauu (e pei o le kesi masani, suauu mamafa, ma isi) e faʻavevela ai mea mata tioata. i totonu o le sone faʻavevela o le ogaumu tino i le maualuga o le vevela, faʻafefeteina i totonu o tioata vai. O le faʻaogaina o le faʻaogaina e faʻaaogaina e mataʻituina ai ma fetuutuunai faʻamaufaʻailoga e pei o le vevela o le ogaumu ma le faʻafefeina o tulaga e faʻamautinoa ai le lelei ma le gaosiga o le tioata.

Ituaiga:
E mafai ona vaevaeina ogaumu tioata i ituaiga eseese e faavae i luga o auala eseese vevela ma ogaumu fausaga tino, e aofia ai ogaumu tioata vevela eletise, ogaumu tioata kesi, ogaumu tioata taofia, ma isi. O ituaiga eseese o ogaumu tioata e iai eseesega i le gaosiga o gaosiga ma le faʻaaogaina o le malosi ma e mafai ona filifilia e tusa ai ma manaoga gaosiga.

Talosaga:
O ogaumu tioata e faʻaaogaina lautele i fale gaosi tioata, e aofia ai tioata mafolafola, ipu tioata, alava tioata, ma isi fanua. Latou te tuʻuina atu le siosiomaga maualuga-maualuga e manaʻomia ma le lagolago malosi malosi mo le gaosiga o oloa tioata, ma avea ai i latou ma meafaigaluega taua i le fale tioata.

Tulaga faatekonolosi:
Faatasi ai ma le alualu i luma i tekinolosi ma le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o le siosiomaga, o le mamanu ma le gaosiga o ogaumu tioata o loʻo faʻaauau pea ona faʻafouina ma faʻaleleia. O ogaumu tioata i le lumanaʻi o le a taulaʻi atili i le malosi o le malosi ma le faʻatinoga o le siʻosiʻomaga, faʻaaogaina o tekonolosi faʻasao malosi ma tekinolosi faʻamama mama e faʻaitiitia ai faʻamalama ma ausia le gaosiga lanu meamata.

I se aotelega, o ogaumu tioata o meafaigaluega autu taua i le gaosiga o tioata, ma o latou tulaga lelei ma faʻatinoga e aʻafia ai le lelei ma le gaosiga lelei o oloa tioata. Faʻatasi ai ma le faʻaauauina o tekinolosi, o ogaumu tioata o le a faʻaauau pea ona atiaʻe ma saofagā i le atinaʻe gafataulimaina o le alamanuia tioata.

talafou1 (1)imd

Fa'ai'u Ogaumu

Ona o lona fetuutuunai maualuga ma le maualalo o le taumafaina malosi o le ogaumu fa'amumūina fa'afouga o le solofanua galue o le alamanuia tioata. O le tele o mea tioata e gaosia tele e pei o fagu ma atigipusa o ituaiga uma, mea'ai laulau ma alava tioata e mafai ona gaosia i se fa'aitiitiga o le suau'u fa'ato'aga ma fa'apena le fa'aosoina o le carbon dioxide. O lona malosi faʻafefete masani e 30 - 500 t / d, i nisi tulaga e oʻo atu i le 700 t / d e mafai ona ausia. O tapula'a i le tele o le ogaumu e mafua mai i le umi o le afi ma le lautele o le pale, aemaise lava o pusa mu.

OUUMU ALU ALU

Pe a faatusatusa i isi ogaumu, e mafai ona mamanuina ogaumu faalava i le lautele lautele ona o le tele o le sone afi ona o le faatulagaga o le mu pito i tua. Pau lava le tapulaa o le ogaumu lautele ona o le umi o le pale. Ole malosi ole liusuavai masani ile va ole 250 – 500t/d, ae 750t/d pe sili atu foi e mafai. E tutusa ma le ogaumu fa'amu'amu fa'amu'u fa'afou fa'atupu fa'alava fa'alava fa'amautinoa le maualalo o le fa'aaogaina o le malosi ona o le fa'aleleia o le vevela ma le maualuga o le fetuutuunai e uiga i suiga o uta.
O le fa'aaogaina o le malosi o se ogaumu fa'alava e masani lava ona maualuga teisi nai lo le ogaumu fa'ai'u.

talafou1 (2) walnut

Ae ui i lea, o lenei ituaiga ogaumu e mafai, pe a faatusatusa i le ogaumu pito i luga, ona fausia i luga o le liusuavai lapopoa ona o le faatulagaga pito i tua o ua uafu. O le mea lea e masani ai ona fa'aoga le ogaumu e fa'alava mo ogaumu e maualuga le malosi po'o le tulaga o le fale o lo'o i ai nei e le fa'atagaina se ogaumu fa'amutaina.

talafou 1 (3) a’u

Ofu Opea Mata

O ogaumu tioata faaopeopea o le ituaiga sili ona tele, e le gata i le fua ma le aofaiga atoa o le liusuavai. O nei ogaumu e latalata i le tapulaʻa o avanoa faʻaleleia. O le malosi o le ogaumu e masani lava ile va ole 600 – 800 t/d. O le mea moni o iunite laiti ma 250 t/d e mafai e pei o iunite tetele e oo atu i le 1200 t/d.
O ogaumu tioata faʻafefe e faʻapitoa lava ona faʻatulagaina mo le gaosiga o tioata lime soda. O mea e mana'omia e uiga i le lelei o tioata e sili atu ona mamafa ma e ese mai i latou mo ipu tioata.